гр. София, ул. Медникарска 3a    087 883 19 20    02 936 67 12    office@kaminotehnika.com

Сглобяемо огнище

Камината с открито огнище създава уют в жилището и за разлика от камината с горивна камера е значително по евтина.

От 1995 г. нашата фирма изгражда камините тип огнище със сглобяемо огнище, което е разработка на фирмата. То се прави от специален огнеупорен бетон и за разлика от стандартното огнище с огнеупорни тухли има редица предимства. То е снабдено с клапа, скара и пепелник, които са вградени и напаснати идеално. Закръглените форми, декоративните шарки и пропорциите го правят подходящо за всякакъв интериор.

От няколко години, откакто сградите започнаха да се изпълняват с много хубави дограми, се появи проблем при откритите огнища. Поради тяхната нужда от голямо количество кислород за горене (горивен процес с излишък на кислород) в помещения с добра изолация на врати и прозорци налягането рязко пада и се появява пушене. Нашите сглобяеми огнища са снабдени със специална решетка за снабдяването на камината с въздух за горене от вън (естествено там където е възможно това).

Освен това поради тяхната тънкостенна конструкция има големи възможности за икономия на пространство. А също така и от комбинации на разположението. Камината може да стане ъглова, да “гледа” само напред, в две посоки, а в някои случаи и в три посоки (виж по долу).

Разбира се, когато се налага изграждаме камините и по стандартния метод – с огнеупорни тухли.

И още едно качество, което си струва да се отбележи – възможността от “направи си сам”. Нашето сглобяемо огнище може да се закупи от нас на части и поради елементарния му монтаж може да се сглоби от всеки, който има поне малка представа от строителство. Всеки що годе добър майстор може да ви спести средствата за монтаж (което разбира се не препоръчваме). Вижте тук как се извършва монтажа на сглобяемото огнище.

Инструкции за монтаж на сглобяемо огнище от огнеупорни елементи

Първо се монтира основата, като ако е необходимо се правят малки фундаменти (в зависимост от височината)
След това се монтира дъното на огнището. То се лепи с обикновен разтвор.
Следват едната задна страница…
…и долната част на гърба.
След това внимателно се слага огнеупорно лепило (предоставяме го заедно с огнището) и се поставядругата задна страница.
Веднага след това се слага и горната част на гърба. Сега е момента да се изравнят фугите между елементите и да се нивелират.
Следва монтажа на страницата (или на двете страници).
Монтажа на щурца трябва да се извърши заедно с останалите елементи, или да се изчака следващия ден за да втвърди лепилото.
След монтажа на димосборника се монтира клапата и се включва в комина с коминни тела. Наклоните (ако е необходимо) се правят чрез зарязване на коминните тела. Желателно е измазването на телата.
И накрая се получава огнище отворено от ляво…
…отворено само отпред…
…или съответно от дясно.

ИНФОРМАЦИЯ

При нас може да намерите информация и за предлагани изделия от камък - мрамор, гранит, варовик, изкуствен мрамор (полимермрамор).

Желаем ви приятни мигове с нашите продукти.

Адрес

гр. София, ул. Медникарска 3a
Телефон: 087 883 19 20
Телефон: 02 936 6712
Website: http://kaminotehnika.com
Email: office@kaminotehnika.com

ПОСЛЕДНИ ПРОДУКТИ